Consulta a les famílies

Benvolgudes famílies,

A finals de novembre un grup de professors del Consell escolar va presentar una proposta per a concentrar totes les classes pels matins (de 8:00h a 14:45h, de dilluns a divendres) a partir del proper curs 2014-15. És a dir, s’eliminarien les classes de les tardes. A diferència del que passa en altres indrets, no hi haurà cap finançament públic d’activitats a la tarda, i si s’arriben a programar, hauran de ser pagades per les famílies.

Però per aprovar un canvi d’horari és necessari que al Consell escolar (on són representats tant professors, alumnes com famílies) hi hagi una majoria clara i amb un consens de tots els sectors. En principi no es podria canviar la jornada lectiva amb el vot en contra d’un dels sectors com les famílies.

Per aquest motiu, des de l’ AMPA hem endegat un debat entre les famílies sobre el tema i per això s’ha obert un blog de l’ AMPA (http://ampajoanbrossa.wordpress.com), per a poder publicar opinions, documents, dades, enllaços a altres webs i qualsevol altra cosa que ajudi aclarir el tema. I volem culminar el procés amb una votació per a conèixer l’opinió general de les famílies.

Tant la representant de l’AMPA com els representants de les famílies al Consell us demanem la vostra implicació i participació en un tema tan important per al creixement i l’educació dels nostres fills i filles i en general per l’impacte que té a la nostra comunitat i a la societat en general. Cal dir que si l’índex de participació és molt baix o no hi ha un consens clar sobre el tema, els esmentats representants dins del Consell votaran segons el seu criteri.

La Junta de l’AMPA a la seva reunió del 20 de gener, després del debat endegat a l’Assemblea General de socis i sòcies de desembre i continuat a la reunió extraordinària i monogràfica sobre el canvi de jornada lectiva del 9 de gener, ha aprovat el seu posicionament sobre el tema:

POSICIONAMENT DE LA JUNTA DE L’AMPA JOAN BROSSALa jornada intensiva, si no ve acompanyada d’una programació educativa per les tardes, finançada per l’Administració, és discriminatòria (en contra de l’escola pública vers la concertada, i especialment en contra de les famílies amb pocs recursos). Es pot discutir la conveniència de concentrar l’horari lectiu per activitats curriculars al matí, però en cap cas tancar per la tarda l’activitat educativa dels centres públics, o fer de pagament les activitats que en aquesta franja es programin, i molt menys privatitzar el seu us. No es pot acceptar la jornada intensiva mentre no vingui acompanyada d’una oferta educativa a les tardes amb càrrec als fons públics.

La votació es realitzarà com indiquem més avall. Us recordem que cada persona és un vot, tenen dret a votar pare i mare de cada alumne. Ho podeu fer de manera telemàtica o bé presencialment.

Votació telemàtica:
Termini: Fins el dilluns 27 de gener a les 24:00h.
Per realitzar la vostra votació seguiu l’enllaç que us enviarem per correu electrònic.
Votació presencial:
Dia: Dimecres 29 de gener
Hora: de 18:00h a 20:00h
Lloc: Institut Joan Brossa (local de l’AMPA)

Per a tothom qui vulgui participar a la votació electrònica i no hagi facilitat la seva adreça de contacte, envieu si us plau una comunicació a ampajoanbrossa@hotmail.com per a que us puguem convidar a la participació a la consulta.

Atentament, Junta de l’AMPA de l’Institut Joan Brossa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.