Tenim un model que tothom comparteix. Els nostres docents no adoctrinen. Si l’1-Oct hi va haver un referèndum, és normal que a classe se’n parli. La pedagogia va d’això: de les coses concretes a les generals. S’ha de reconèixer la llibertat d’expressió i de càtedra. No és l’escola catalana qui ha introduït la religió catòlica al currículum. Si parlem d’adoctrinar, podríem parlar d’això, no?
S’havia de parlar a classe de l’1-Oct?
No parlar-ne és obviar la realitat. Parlar d’una cosa no vol dir posicionar-se. La realitat no es pot amagar. Tots els nens l’han vist i cadascú l’observa d’una manera diferent. Cada família és diferent. Això és llibertat d’expressió i parlar del que passa és pedagogia. Si no es parla del que està passant, què es fa a l’escola? Una altra cosa és garantir el respecte a la pluralitat.
Moltes queixes d’adoctrinament venen de les famílies. A la FaPaC heu notat un augment de queixes?
No. Quan la denúncia és fer un titular periodístic, això realment és denunciar? Hi ha intencionalitat per part d’alguns de fomentar la fractura social.
Com afecta a l’escola, l’article 155?
El que pot passar és que algunes partides pressupostàries quedin afectades. L’any que ve anirem amb pressupostos prorrogats i passarà temps fins que es formi govern.
Què en pensa que les eleccions siguin un dijous?
Hauria de ser un dia no laborable per a tots. Les famílies treballem. No tothom vota on treballa i on viu. Això dificulta la conciliació familiar i laboral. El missatge que es dóna és que no passa res si un dia es tanca l’escola i els alumnes perden un dia. ¡Sí que passa!